top of page
4F0A9535.jpg

Diskografija

oQlAQGMpMCVENCFZeBCI2YyAATD1gGfBN23DEp~c5_500x500.jpg

Verjetno vas je pot kdaj zapeljala na Kras in verjetno ste takrat vstopali skozi kamnite obokane portone na dvorišča, kjer je zadišalo po sivki in kjer so vam delovne kraške roke gostoljubno postregle s feto pršuta in kozarčkom terana. Mogoče ste se med sprehodi spustili v podzemlje jam ali vas je oplazila griva lipicanca. Kdo ve, če ste prišli tod mimo prav na jesen in videli kako gmajna gori v barvah ruja in se spaja z obzorjem, ki pada nekam dol, v Tržaški zaliv.

 

Če veste, o čem govorim. Če vas mika izvedeti in občutiti še kaj več o tej moji zemlji in mojih ljudeh - potem ste na pravem mestu:

 

zgodbe ujete v albumu Kraške štorje sem nabiral na vsakem vogalu, med ljudmi, govorili so mi starodavni predmeti in tudi burja mi jih je napihala v naročje, da so se mi končno usedle v srce in da jih tako kot znam, pripovedovalec skozi glasbo, podarim vam naprej.

 

Da bi kar najbolje razumeli Kras, naj se vam ob poslušanju moje glasbe vsaj za malo ustavi čas. Zavrtimo ga nazaj v našo polpreteklost in se tam skozi zgodbe preprostih ljudi spomnimo na preproste besede, kot so kruh, dobrota, veselje, fešta, bližina, objem in poljub.

 

Vabljeni k poslušanju! Upam, da vam bo všeč!

1. Štorje

2. Silvo

3. Forešta

4. Vlak

5. Čisti računi

6. Med bori in brini in burjo

7. Briškula

8. Tarzan

9. Škure

10. Sms

11. Kšn bot

Kot frišen (svež) kantavtor sem sprva nameraval koncertirat in ustvarjat v pop rock vodah, ko sem prav za ta album pri nekaterih skladbah združil moči z Aleksom Volaskom. Takega ste me videli na Festivalu melodij morja in sonca, ampak kmalu me je notranji kantavtorski glas še bolj naglas poklical. In prav na tem albumu se že sliši tale moj prehod. Oziroma z drugimi besedami, je ta album kot nekakšna paleta mojih raznolikih glasbenih obrazov in izrazov. Tako boste tukaj slišali minimalističen in romantičen "Lažen raj", že zelo kantavtorsko "Pihi burja" ali pa recimo rokersko "Plimo"...

 

Že takoj mi je bilo jasno, da bom pel v svojem narečju. In pri tem me je vzpodbudil z enim patafom (klofuto) tudi dragi Gaber Radojevič. Vesel sem, da se mi je v narečni skladbi "Šaldo št'mam" pridružila tudi Tinkara Kovač, ki je baje prvič pela v narečju.

 

Težko bom presegel skladbo "Sz Sežane doma". Ta je hitro po svojem prvem krstu postala kar nekakšna himna mojega kraja.

 

Če se mogoče na tem albumu čuti, da sem zelen, sem najbrž to res bil, a zame predstavlja pomemno poglavje v mojem življenju, sem na njega ponosen in ga imam tako zelo rad.

IMG_8926.jpg

1. Kraški trubadur

2. Sz Sežane doma

3. Suhi zid

4. Daj povej mi

5. Kamen

6. Pogledi me

7. Sz Trsta gor

8. Plima

9. Lažen raj

10. Del neba

11. Pihi burja

12. Šaldo š'tmam (feat. Tinkara Kovač)

13. Betula

bottom of page