top of page

MA KEJ TI VEŠ KDU SM JST? 😀 

Promocijski material

4F0A9759.jpg

BIOGRAFIJA

Boštjan Pertinač je slovenski kantavtor, ki svoje skladbe s prvega albuma "Sz Sežane doma" (Založba Pertinach, 2022) in drugega albuma "Kraške štorje" (Dallas, 2023) izvaja v slovenščini, kar pa je njegova posebnost in v čemer je unikat - večinoma poje in piše v kraškem narečju.

Svojo glasbeno popotovanje je pri šestih letih začel v glasbeni šoli Sežana najprej pri prof. Simonu Perčiču, nato pa pri prof. Ivu Bašiču na pozavni. Njegovo prvo veselje so bili šolski nastopi, še posebej pa potovanja po Evropi (Italija, Španija, Avstrija, Madžarska, Harvaška in Poljska) in tekmovanja z dvema orkestroma, Kraško pihalno godbo Sežana in Pihalnim orkestrom Komen.

V zgodnjih najstniških letih ga je zamikala kitara in z njo predvsem težki rockerski ritmi. Imel je metalske bende, akustično je spremljal vokaliste, potem pa je tudi sam pel in se spremljal. Postopoma pa je v njem zorela želja po pisanju svoje avtorske glasbe.

Glasbeni krst je doživel na 40. Festivalu melodij morja in sonca 2021 s skladbo Plima. Odslej nastopa in koncertira s svojimi različnimi zasedbami. Na 21. Festivalu Kantfest 2023 je odličje osvojil s skladbama Tarzan in Silvo, z njegovega drugega albuma. Z letošnjo zimo pa že začenja pisat in snemat prve osnutke za svoj tretji album, ki bo nekakšno naravno nadaljevanje drugega.

GLASBENI FESTIVALI

FOTOGRAFIJE

foto: Jasmina Lozar

MUZIKA

SOCJALA

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • TikTok
bottom of page