top of page
_LP_9454-Edit.jpg

Šarmanten kraški trubadur in prva brada slovenske glasbene scene. Boštjan Pertinač je vsekakor en izmed najobetavnejših mladih kantavtorjev, ki z značilnim glasbenim slogom in tipičnim kraškim dialektom vztrajno osvaja radijske postaje in slovenska srca.

Boštjan Pertinač je vsekakor en izmed najbolj perspektivnih mladih kantavtorjev, ki trenutno osvajajo slovensko glasbeno sceno. Sežančan, ki nas je v preteklosti že osvojil s skladbami, kot so 'DAJ POVEJ MI', 'PIHI BURJA' in 'SUHI ZID', se je nazadnje predstavil tudi na priznanem 40. festivalu Melodije morja in sonca, kjer je s skladbo PLIMA v kraškem dialektu opeval skrivnostne plave oči. 

Ma če kdu še nezna, … Sz Sežane doma je najnovejši singel kraškega kantavtorja Boštjana Pertinača, ki napoveduje tudi isto imenski album. V pesmi so opisane vse kraške dobrote od Terana do Jote. 

Boštjan je kantavtor, pevec, kitarist, producent in multiinštrumentalist, ki poleg svoje solo kariere vodi tudi lastno glasbeno šolo Pertinach in delavnice za starejše. Da je postal pravi kraški trubadur, gre v resnici zahvala Gabru Radojeviču, ki mu je ob poslušanju pesmi 'Daj povej mi' dal ključen nasvet 'BODI TI!'. Tako je začel v tekstih uporabljati svoj domač kraški dialekt, s tem pa naenkrat pridobil tudi večjo medijsko prepoznavnost. Prav tako pomembno vlogo sta odigrala tudi njegova dobra prijatelja Marko Loredan, priznani primorski basist, in italijanski pevec Daniel Nealy Renner.

V času sprememb in izzivov, ki jih je prinesel covid, je sprejel odločitev, da se po 10 letih bivanja v Novi Gorici vrne nazaj na rodni Kras, kar se je izkazalo kot ključno za njegovo solo kariero. »Vzljubil sem ga. Ko sem prišel nazaj v domače okolje, v družbo domačinov, sem dobil novo inspiracijo in nov zagon. Vrnila se je ljubezen do Krasa in kraških znamenitosti, kot so pusta rdeča zemlja, kamen, burja … vse te značilnosti delajo nas Kraševce takšne kot smo in to poskušam zajeti tudi v moji glasbi.«

_LP_8980-Edit_edited.jpg
Kontaktiraj me:

Hvala za poslano!

Naroči se na novice

Hvala!

bottom of page